HAC Logo 120

Twitter Facebook Instagram

Gisteren vonden de Nederlandse Kampioenschappen Para atletiek plaats in Terneuzen, Zeeland. 

Het was een eindje rijden, maar je moet wat over hebben voor een mooie dag atletiek. 
De weersverwachtingen lieten zien dat het weer alles zou kunnen zijn. Dit bleek achteraf erg mee te vallen. Het is de hele dag droog gebleven met een doorkomende zon voor een groot deel van de dag. Wel was er een stevige wind.

Lisa Cornelissen kwam uit op 3 onderdelen. Verspringen, waarbij ze vierde werd met een afstand van 3 meter 68 (slechts 4 cm van haar persoonlijk record). Op de 100m werd ze zesde, maar haar beste prestatie liet ze zien bij het speerwerpen. Ze eindigde met een persoonlijk record, dat tevens een Nederlands record is in haar klasse, op de tweede plaats met een afstand van 16 meter 73.

Ook Amy Siemons deed mee, zij kwam uit op twee onderdelen (100m en 200m). Dit was voor haar de eerste wedstrijd van dit seizoen. Na een stevige blessure was deze wedstrijd vooral bedoeld om te zien waar ze stond. Op beide onderdelen eindigde zij op een tweede plaats. Voor nu niet ontevreden, maar ook zeker nog niet waar het moet zijn. 

In Zwitserland zal Amy komende week deelnemen een drie wedstrijden om zich daar te kwalificeren voor de wereldkampioenschappen die in juli van dit jaar zullen plaatsvinden. Bij de derde wedstrijd zal ook Lisa deelnemen. 

Foto's van het ONK kunt u hier vinden.

Aankomende evenementen

woensdag, 21 februari 2018
Informatie avond Start to Run
van 19:00 tot
zondag, 25 februari 2018
indoor Dortmund
zaterdag, 10 maart 2018
We gaan van start met "Start to Run"
van 09:15 tot 10:30

Onze sponsoren