HAC Logo 120

Twitter Facebook Instagram

Bij de open baanwedstrijden in Rijen is gisteren het clubrecord 600m bij de meisjes D Junioren verbeterd. Nori Meulendijks liep onder erg warme omstandigheden naar een tijd van 1.40,22 en verbrak daarmee het oude record van Vera Lurvink (1.42,16) uit 2012 met bijna 2 volle seconden.

Dat deze 600m Nori goed ligt werd al snel duidelijk. Begin dit baanseizoen kroop zij al naar de bestenlijst en klom gestaag daarin omhoog. En ondanks dat deze afstand maar weinig gelopen wordt had zij zichzelf doel gesteld het clubrecord aan te vallen. En met succes. De magische grans van 1.40.0 werd helaas net niet geslecht, maar dit is een prestatie die er staat. 

Om haar gelopen tijd nog meer glans te geven: hiermee staat Nori op dit moment 1e in de officieuze nationale ranglijst (www.ranglijsten.tk).

Andere leuke bijkomstigheid is dat dit nieuwe clurecord zelfs een fractie sneller is dan het clubrecord bij de jongens.

In dezelfde wedstrijd liep Gijs van Lieshout mee bij de jongens. Ook Gijs staat in de bestenlijst op deze afstand en heeft hetzelfde voornemen als Nori: het clubrecord aanvallen. Met zijn tijd van 1.44,04 klimt Gijs wel in de lijst, maar komt nog 3s te kort voor het record. Wel staat hij daarmee op een 4e plaats in de nationale ranglijst.

Al met al een geweldige dag voor de twee D junioren van HAC, gesteund door ouders en de onvermoeibare trainer Jan

En een proficiat aan Nori met haar behaalde clubrecord.

   Technische Commissie HAC

Aankomende evenementen

woensdag, 21 februari 2018
Informatie avond Start to Run
van 19:00 tot
zondag, 25 februari 2018
indoor Dortmund
zaterdag, 10 maart 2018
We gaan van start met "Start to Run"
van 09:15 tot 10:30

Onze sponsoren