HAC Logo 120

Twitter Facebook Instagram

Atletiek voor gehandicapte sporters:
De Atletiekunie telt op moment ongeveer 500 atleten met een verstandelijke en/of lichamelijke handicap, verspreid over 70 verschillende atletiekverenigingen.

Naast het reguliere (breedte)sportaanbod en onderlinge competities bij de verenigingen wordt jaarlijks het Nederlands Kampioenschap georganiseerd voor lichamelijk gehandicapte atleten. Voor alle jeugdatleten van de Atletiekunie is er jaarlijks de Nationale Jeugd Atletiek Dag en er wordt tweejaarlijks een Nationaal Evenement georganiseerd voor atleten met een verstandelijke handicap. Daarnaast is er voor atleten met een verstandelijke handicap ook de mogelijkheid om deel te nemen aan evenementen van Special Olympics.

Topsport:
Natuurlijk zijn er binnen de gehandicapte sporters ook atleten die tot het uiterste gaan en topprestaties leveren. Zij strijden op nationaal of internationaal niveau om de hoogste plaatsen. Hoogtepunt in de topsport zijn de EK's, WK's en Paralympische Spelen, waar zowel sporters met een lichamelijke of visuele handicap aan deelnemen.

Classificatie:
Voor alle sporters met een handicap geldt dat wanneer men deel wil nemen aan (inter)nationale wedstrijden je in het bezit moet zijn van een classificatie. Deze classificatie geeft aan welke handicap je hebt en in welke klasse je geplaatst wordt tijdens wedstrijden. Zonder classificatie kan er niet deelgenomen worden aan o.a. het Nederlandse Kampioenschap en kan er geen aanspraak gemaakt worden op nationale records. Meer informatie over classificatie is op te vragen bij Gehandicaptensport Nederland.

 

Onze sponsoren