HAC Logo 120

Twitter Facebook Instagram

Atletiek voor gehandicapte sporters:
De Atletiekunie telt op moment meer dan 500 atleten met een verstandelijke en/of lichamelijke handicap, verspreid over 70 verschillende atletiekverenigingen.

Naast het reguliere (breedte)sportaanbod en onderlinge competities bij de verenigingen wordt jaarlijks het Nederlands Kampioenschap georganiseerd voor lichamelijk gehandicapte atleten. Voor alle jeugdatleten van de Atletiekunie is er jaarlijks de Nationale Jeugd Atletiek Dag en er wordt tweejaarlijks een Nationaal Evenement georganiseerd voor atleten met een verstandelijke handicap. Daarnaast is er voor atleten met een verstandelijke handicap ook de mogelijkheid om deel te nemen aan evenementen van Special Olympics.

Topsport:
Natuurlijk zijn er binnen de gehandicapte sporters ook atleten die tot het uiterste gaan en topprestaties leveren. Zij strijden op nationaal of internationaal niveau om de hoogste plaatsen. Hoogtepunt in de topsport zijn de EK's, WK's en Paralympische Spelen, waar zowel sporters met een lichamelijke handicap aan deelnemen.

VB-atletiek bij H.A.C. Helmond:
VB-atletiek is atletiek voor mensen met een verstandelijke beperking. VB-atletiek is in de eerste plaats plezier in verantwoord bewegen en verdere ontwikkeling van de motorische mogelijkheden van de deelnemers. Deze vorm van sport en ontspanning staat dan ook open voor VB-sporters op elk niveau.
H.A.C. Helmond biedt voor sporters met een (verstandelijke) beperking (denk aan: syndroom van down, ADHD, autisme, verstandelijk gehandicapt e.d.) een gevarieerd atletiekprogramma. Nagenoeg alle atletiekonderdelen komen tijdens de trainingen aan bod, de trainingen vinden in de zomer eens per week op de atletiekbaan plaats en in de winter eens per week in de sporthal. Daarnaast nemen wij regelmatig deel aan wedstrijden die openstaan voor VB-atleten. Waarbij plezier voorop staat, maar van presteren zijn we zeker niet vies, mits dat past bij de betreffende persoon en diens handicap. De groep is zeer gevarieerd van jong tot oud. De VB-atleten zijn afkomstig uit Helmond en omgeving. De sporters wonen in diverse instellingen of nog thuis.

Mocht je nieuwsgierig geworden zijn, kom dan een keer bij een training kijken of neem contact op met de coördinator VB-atleten, Peggy van Alem. Voor het e-mail adres van de coördinator zie de contactpagina, voor een afspraak of nadere informatie kun je bellen naar het clubgebouw: 0492 – 54 65 67.

Onze sponsoren