NightRUN Logo 120

Twitter Facebook Instagram

Start en finish: bij de Havenbrug in het centrum van Helmond. Start LightRun om 20:00 uur, en 20:10 uur. De NightRun start om 21:00 uur alle afstanden.

Startnummers afhalen voorinschrijvers:  Voor deelnemers die tot en met  17 mei 19:00 uur inschrijven ligt het nummer vanaf vrijdag 18 mei klaar bij Intersport Gunneman, Steenweg 12 te Helmond. De nummers liggen daar tot en met 19 mei en tot 17:00 uur. Daarna kunnen ze vanaf 18:00 uur worden afgehaald bij het wedstrijdsecretariaat Golden Tulip West-Ende, Steenweg 1 te Helmond.

Na-inschrijving: Zaterdag 19 mei in Golden Tulip West-Ende, Steenweg 1 te Helmond. Vanaf 18:00 uur geopend en tot een half uur voor de start kunt u nog na-inschrijven. De organisatie wil echter alle deelnemers vragen om zoveel mogelijk vooraf online in te schrijven.

Omkleden: Er is omkleedgelegenheid bij restaurant 't Pakhuis, Havenweg 4a,4b vlakbij het start/finish gebied.

Toiletten: Er zullen mobiele toiletten beschikbaar  zijn, vlakbij start/finish.

Garderobe: Er is een bewaakte garderobe bij de omkleedruimtes.

Parkeren: Gratis parkeren kan in de Beatrixlaan,  aan de Torenstraat (500 meter lopen) of bij het Jan Visser museum aan de Keizerin Marialaan (1 km lopen). Betaald parkeren kan op meerdere plekken in Helmond. Zie deze site van de Gemeente of hieronder.

Aansprakelijkheid: Deelname aan de NightRun is op eigen risico. De organisatie is niet aansprakelijk voor eventueel fysiek letsel van deelnemers, noch voor beschadiging of het verdwijnen van eigendommen. EHBO is aanwezig op het Havenplein en op de route.

Tijdsregistratie: De tijd wordt geregistreerd met behulp van elektronische chipregistratie. Uitslagen zijn na afloop uiteraard online terug te vinden via www.uitslagen.nl of via onze eigen site onder uitslagen. Let op: als je eerder over de finish gaat dan bij de afstand waarvoor je je hebt ingeschreven (bijvoorbeeld na 1 i.p.v. 2 ronden) dan komt je tijd niet in de uitslagen en doe je dus ook niet mee voor eventuele prijzen.

Chips: De chips bevinden zich in het startnummer en zijn wegwerpchips. De nummers hoeven dus niet ingeleverd te worden.

Verkeerssituatie: Het autoverkeer in het centrum zal grotendeels afgesloten zijn tijdens de NightRun. De organisatie heeft hiervoor een vergunning van de gemeente. Bewoners ontvangen hierover een brief met informatie, ook komt dit te staan in de Loop. Tijdens de NightRun zijn er op enkele plaatsen in het parcours oversteekplaatsen gecreëerd waar men het parcours kan oversteken op momenten dat weinig of geen lopers zich op de route bevinden.

Bezoekers en deelnemers dienen zich te houden aan de aanwijzingen van de verkeersregelaars, want de veiligheid van de lopers staat voorop. Het rijden over het parcours tijdens de NightRun is niet toegestaan

Belangrijke informatie voor u als bewoner Binnenstad en Centrum Helmond
 
Bewoners:
1. De wedstrijd begint om 21.00 uur en eindigt om ongeveer 23.00 uur.
2. Tijdens de wedstrijd mogen er beslist geen auto’s, fietsers, scooters of bromfietsen op de route rijden. Dit is levensgevaarlijk voor de lopers!
3. Geparkeerde auto’s die op de route staan graag verplaatsen voor 20.00 uur, zodat de doorgang tijdig voor alle lopers vrij is.
4. De straten die uitkomen op de route worden afgesloten om 21.00 uur.
5. Hebt U de auto tussen 20.00-23.00 uur toch nodig? Parkeer dan tijdig buiten de route.
6. Verkeersregelaars begeleiden de wedstrijd en staan bij de afzettingen.
7. Volg de aanwijzingen van deze verkeersregelaars op, dat is wettelijk verplicht.
8. Het is voor de veiligheid van de lopers én van uzelf.
9. U kunt de route oversteken bij de oversteek- plaatsen maar alleen op aanwijzing van de verkeersregelaars.
10. Een kaartje van de route en de wegafsluitingen ziet u op de achterzijde.
11. De vier poppetjes op de kaart aan de achterzijde geven aan waar de oversteekplaatsen zijn.

BEDANKT VOOR UW MEDEWERKING!
Maakt u er samen met ons een leuk evenement van en laat zien dat het gezellig wonen is in een stad als Helmond in zeker in deze wijk waar U woont. Steun onze lopers door ze doorgang te bieden, warm te onthalen, hen aan te moedigen, muziek te maken én uiteraard rekening te houden met de verkeersveiligheid.
Dit jaar werkt de NightRun samen met Helmond Live, een festival met 5 podia met live muziek. Ook zal er door inzet van de ondernemersvereniging Heistraat in de Heistraat een sambaband spelen.
Hebt U nog vragen over de NightRun of heeft u een mooi idee? Neem dan contact op met de organisatie via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Meer informatie vindt u op de website:
www.hac-helmond.nl
Met sportieve groet,
HAC Helmond & JIBB Helmond


Sponsoren NightRUN

Partners NightRUN