Beverloop 10 september 2016

Beverloop 2016De ochtend begint met een mooie zonsopkomst en deze zon blijft ons de hele dag vergezellen naar Domein De Bever in België.

Ook dit jaar bewijst de Beverloop dat het een 'grenoverschrijdend' evenement is. Met de optie om het laatste stuk in de bus te stappen, durven veel lopers het aan om een poging te wagen hun grenzen te verleggen. Met succes hebben o.a. 4 mensen voor het eerst de 21km volledig uitgelopen. Een mooie mijlpaal! 's Ochtends vroeg ontvangen we de fietsers (tourclub Stiphout en enkele vrijwilligers) voor een korte instructie. De meesten hebben al eens vaker meegedaan en weten wat hun te doen staat. De 'tourders' hebben de route volledig op hun navigatie ingesteld. In de keuken staat Sjef de sinaasappels en de bananen te snijden en dan ineens is het al 08:40 en gaan de eerst 7 lopers van start voor de volle 34 kilometer. Intussen komen ook de andere lopers binnendruppelen en in totaal hebben we dan zo'n 75 deelnemers aan de Beverloop dit jaar. Om 09:15 vertrekt de bus naar Geldrop. Iedereen stapt uit de bus om de eerste 7 lopers toe te juichen en te voorzien van water en sinaasappels. Iedereen voor de 21km afstand sluit aan via de mooie bosweg en heide richting Leenderbos. Bij het Leenderbos staat de bus al weer klaar met de volgende groep lopers die aansluit voor de 12 kilometer. En ook hier staan de sinaasappels, bananen, water en ranja klaar voor de lopers die de eerste kilometers er op hebben zitten. Vervolgens vertrekt de bus naar de "Achelse Kluis" waar de laatste groep lopers hun grensoverschrijdende route gaan lopen richting Domein de De Bever. Bij de 'verzorgingspost moest hier even geïmproviseerd worden met een winkelwagentje, maar de post was tijdig ingericht voordat de snelste lopers arriveerden. Het laatste stuk over de grens gaat door de bossen naar De Bever. Hierbij is bij menigeen bekend dat je denkt dat je er na de bocht wel bijna bent en dan vervolgens een lange laan inkijkt die je ook nog af mag lopen.   Aan de finish wordt iedereen blij binnengehaald en voorzien van bonnen voor koffie met daarbij een calorierijke versnapering (vlaai).

Met z'n allen gezongen voor de verjaardag van Frans en een welgemeend dankwoord aan alle vrijwilligers, nog even een groepsfoto en dan met de bus terug.

Het was weer een zeer geslaagde Beverloop! Iedereen bedankt voor de deelname en het zichtbare plezier!!

Met dank aan Huub Scheepers voor het prachtige fotoverslag, welke terug te vinden zijn in ons fotoboek.

zondag 11 september 2016