Clubkampioenschappen 2017

Op een regenachtige zaterdagochtend 30 september werden onze clubkampioenschappen afgetrapt door de allerjongsten van onze vereniging. De pupillen draaiden een Athletics Champs programma. Onder luide aanmoediging van papa’s en mama’s lieten de atleetjes zien wat ze allemaal bijgeleerd hebben afgelopen jaar.

Rond 2 uur mocht onze voorzitter Cor de volgende kanjers op het podium roepen:

JPA

Fergus Tabor

Luuk Verhoeven

Lasse Reijnen

MPA

Sophie van den Boogaart

Renske Gottenbos

Sarah Smit

JPB

Teije Fleskens

Bram van Heugten

Mads Verhofstadt

MPB

Luna Badur

Meysa Jahia

Sarah Hoens

JPC

Mike van Tilburg

Lars Custers

Jarne Reijnen

MPC

Nienke Peet

Hedwig Tabor

Maartje Gottenbos


s Middags werd gestart met de tweedaagse meerkamp voor onze junioren, senioren en masters. Ondanks het onverminderd slechte weer bleef de sfeer goed en werd er fanatiek gestreden.

Bij de jongens junioren A waren slechts twee deelnemers, maar deze waren wel aan elkaar gewaagd. Sjoerd Ceelen bleef uiteindelijk vier punten voor op Thijs Bron.

Sjoerd Waterschoot en Daan Verbakel maakten het zelfs nog iets spannender bij de jongens junioren B. Uiteindelijk moest Daan in Sjoerd zijn meerdere herkennen, met een verschil van 3 punten. Thomas van Vlerken maakte het podium compleet. Carlo Schoonen won afgemeten bij de junioren C. Een tweede plaats was er voor Jasper van Oudheusden en Rens van Baars eindigde knap derde.
Bij de meisjes junioren B was er een gelijk punten aantal
voor Isa Stommels en Laura van Mierlo. Uiteindelijk mocht Isa het hoogste treetje beklimmen. Lisa Cornelissen eindigde achter hen, maar sprong bij het verspringen wel een nieuw persoonlijk record van 3 meter 83. Gefeliciteerd!

De jongens junioren D maakten er een echt onderling gevecht van. De podiumplaatsen werden met hele kleine verschillen verdeeld over Joost van Mierlo (1), Gijs van Lieshout (2) en Joep ten Houten (3).

Bij de meisjes D werd de hoogste trede van het podium terecht beklommen door Nori Meulendijks. Zij mag zichzelf terecht weer een jaar de clubkampioene noemen. Merle Buker verdiende knap de tweede plaats en de derde plaats was voor Evy Loots. Een hele knappe prestatie als eerstejaars MD!

Ook onze atleten met een verstandelijke beperking waren op onze clubkampioenschappen vertegenwoordigd. Rick van Aerle nam een indrukwekkende voorsprong en veroverde daarmee het goud. Tussen Tim Heesakkers (2) en Michiel Hendrikx (3) was het met slechts 1 punt verschil tot op het laatste moment heel erg spannend.

Bij de mannen masters won Jos Verbakel met grote afstand. Michael Bron en Jos Verhees volgden. Bij de vrouwen masters was het Eefje Swinkels die met ruime voorsprong won van Angrid Stappers (2) en Jolanda van der Putten (3), die vrijwel ongetraind een onderlinge strijd aangingen.

Ondanks het slechte weer op zaterdag kunnen we weer terugkijken op bijzonder geslaagde clubkampioenschappen. De sfeer was geweldig en onze atleten hebben bijzonder goede prestaties neergezet.

Wij willen het WOC en alle vrijwilligers die aan dit weekend hebben bijgedragen enorm bedanken. Zeker zaterdag was het af en toe bikkelen in de regen.


Foto’s van de wedstrijd en foto’s van de de feestavond, zijn terug te vinden op onze website en via deze link http://hac-helmond.nl/fotos

De volledige uitslagen zijn terug te vinden op www.atletiek.nu

dinsdag 03 oktober 2017