Clubrecord 100m voor Tygo vd Weyer

Afgelopen zondag (16 okt) zijn de Zuid Nederlandse Kampioenschappen voor B Junioren gehouden in Best. Tygo vd Weyer stond daarbij in de finale van de 100m sprint. In een zeer spannende race moest de fotofinish uitsluitsel geven. Op slechts 0,004s werd Tygo van de overwinning afgehouden en een zilveren plaats op het podium werd zijn prijs. Maar belangrijker voor Tygo: hij heeft het 27 jaar oude clubrecord 100m voor B Junioren verbeterd. met 11.33s is hij 0,03s sneller dan de ouder beste tijd. Helaas niet bekroond met de titel, maar toch een prachtig resultaat.

Naast het zilver voor Tygo was er ook een podiumplaats voor Isa Stommels. Met een sprong van 4,82m kreeg zij de zilveren medaille omgehangen bij het verspringen.

Thom vd Klauw deed mee bij het hink-stap-springen. Maar door te weinig deelnemers kon hier reglementair geen erepodium opgemaakt worden.

Tegelijkertijd werd ook het Brabants Kampioenschp voor C Junioren gehouden. Meike Schaap deed mee niet onverdienstelijk mee bij het kogelstoten en discuswerpen. Op gepaste afstand van het podium, maar wel met persoonlijke records kon zij tevreden het baanseizoen afsluiten.

de TC

maandag 17 oktober 2016