Een gouden dag in Amsterdam bij de D-Spelen!

Op een zonovergoten dag in het iconische Olympisch Stadion in Amsterdam streden onze U14 HAC-atleten vol enthousiasme tijdens de 56e Nationale D-Spelen, het officieuze NK voor D-Junioren met maar liefst 708 deelnemers uit heel Nederland. De groep van tien atleten werd luid aangemoedigd door ouders en andere supporters, wat resulteerde in indrukwekkende prestaties.

Amber was als eerste aan de beurt en schitterde op de 60 meter horden in de categorie U13-V. De series en halve finale kwam ze fluitend door, en in de spannende finale behaalde ze een schitterende gouden medaille met een tijd van 10,31 seconden! Proficiat Amber!

Dineo begon aan haar verspringwedstrijd met maar liefst 44 deelnemers in twee bakken. Dineo liet zich niet gek maken door het lange wachten tussen de sprongen door, en met 4,07 meter benaderde ze haar PR en werd 26e.

Siem leverde sterke prestaties in de U14-categorie en had een uitstekende dag door zowel de finale bij de 80 meter als de 150 meter te behalen. Hij mocht maar liefst vijf keer lopen en vestigde daarbij persoonlijke records op de 80 meter (11,02 seconden) en de 150 meter (19,85 seconden en een clubrecord!), waarbij hij in een sterk deelnemersveld 8e en 5e werd in de finales.

Floris zette mooie resultaten neer in het hoogspringen met een sprong van 1,40 meter (12e) en een persoonlijk record op de 1000 meter met een tijd van 3:15,51 (24e).

Nienke had met discuswerpen niet de flow te pakken die ze had tijdens haar wedstrijd in Tilburg en kwam tot een worp van 15,17m goed voor een 25ste plek.

Met de speerwerpwedstrijd kwam Anna tot een worp van 18,67m in haar eerste poging. Dit kon ze niet meer verbeteren en dit was goed voor een 17de plek.

Op de 150 meter kwamen drie dames in actie: Noëlle, Dineo en Aafke. Met de 7e tijd overall (20,97) miste Noëlle op een haar na de finale, ondanks een sterke race. Dineo (22,24) en Aafke (22,74) werden respectievelijk 33e en 39e.

Bij het hoogspringen U14 sprong Pixie naar 1,40 meter (8e), niet haar beste seizoensprestatie, maar wel een verdienstelijke 8e plek in Nederland. De warme dag en haar eerdere hordenwedstrijd speelden een rol bij Amber, die in haar hoogspringwedstrijd U13 niet verder kwam dan 1,30 meter, waarmee ze 12e werd.

De 60m werd gedaan door Nienke en Noëlle. Nienke kwam met 9,15 (37ste) in de buurt van haar PR en Noëlle liep een PR van 8,65 in de series en scherpte deze nog aan in de halve finale met 8,63 (10de plek). Helaas kwam ze net tekort voor een plek in de finale.

Het laatste onderdeel van de dag was de 1000 meter. Vier U14-meiden kwamen hierbij in actie: Anna, Aafke, Anniek en Pixie. Anna en Aafke kwamen samen in de tweede serie in actie, waarbij Aafke 3e werd in 3:28,13 (18e overall) en Anna finishte in 3:35,90 (30e). Pixie en Anniek volgden in de laatste serie, waarbij Anniek net geen medaille wist te pakken met een 4e plek in 3:16,81. Pixie werd 12e in 3:25,23.

De dag werd traditioneel afgesloten met een gezellige maaltijd bij de Mac, samen met een grote groep HAC-atleten en zelfs enkele gezellige atleten van andere clubs. Het was een gezellige en geslaagde dag!
Over twee weken, op 14 september, zijn de Brabantse Kampioenschappen. Inschrijven is nog mogelijk, en HAC zal daar ook weer met een mooie groep atleten vertegenwoordigd zijn.

Bekijk de volledige uitslagen van de D-spelen hier.