Eerste kennismaking met de Athletic Champs!

De eerste kennismaking met de Athletic Champs is voor de HAC atleten uitstekend bevallen. In Roermond bij atletiekvereniging Swift, streden ruim 250 pupillen van regio 16/17 in teamverband en individueel tegen elkaar op maar liefst 7 onderdelen. En dat alles in een strak tijdschema van iets meer dan 4 uur.  Stilstaan of lange pauzes is er niet meer bij in deze nieuwe opzet van de Atletiek Unie. De atleten kregen per 15 minuten om een onderdeel af te werken, waarbij het nummer meerdere keren kon worden beoefend, soms wel 7 keer! Van hordelopen tot vortex werpen en van hurksprong tot meters maken.

Voor de meeste HAC atleten waren verschillende onderwerpen hartstikke nieuw, het enthousiasme was er niet minder om. De start bij de B/C pupillen was een estafette en deze werd glansrijk gewonnen door het gecombineerde team van HAC/Achilles Top. Het slotnummer, meters maken, was zeer spectaculair om te zien. In twee sessies, pupillen A en pupillen B/C liepen alle atleetjes gelijktijdig op de baan met als inzet zoveel mogelijk meters te maken.

De nieuwe opzet heeft een speels karakter maar het wedstrijdelement wordt daarbij niet uit het oog verloren. Alle tijden en afstanden worden genoteerd en staan binnen 15 minuten op de prachtige site www.atletiek.nu. Er is een individueel meerkamp klassement en een teamklassement.

Hoewel de deelname van HAC nog niet erg groot was deze keer, in totaal 10 atleten, waren de prestaties prima met een tweede plek voor de A pupillen en een eerste plaats voor de B/C/mini’s. Ter vergelijk, Scopias had maar liefst 40 atleten aan de start.

Gezien de reacties van de atleten die zonder uitzondering zeer enthousiast waren over de dag en ook, niet onbelangrijk, het positivisme van de ouders, zou het mooi zijn als een volgende keer meer HAC'ers kennismaken met de Athletic Champs. De eerste mogelijkheid hiervoor is al snel, op zondag 13 april tijdens de Quatro Meeting bij Scopias in Venlo. Inschrijven hiervoor kan nog bij je trainer!

zondag 06 april 2014