Goede prestaties D-junioren H.A.C.

Waar zowel het eerste meisjes- als het jongensteam twee weken geleden als team nog regionaal kampioen werden. Mochten ze zich vandaag individueel meten met de besten van Brabant tijdens het Open Brabantskampioenschap voor D-junioren in Dongen.


Het kampioenschap begon uitstekend met twee mooie derde plaatsen tijdens de estafette. De jongens mochten als eerste van start. Ondanks een nieuwe samenstelling, lukte het hen om derde te worden in een beste seizoenstijd. Hierna was het de beurt aan de meisjes. Na 3 wissels lagen ze nog laatste in de wedstrijd, maar dankzij een super eindspurt van Laura Büker kwamen ze als derde over de finishlijn.


Bij het horden lopen, werden zowel bij de meisjes (Laura Büker) als de jongens (Carlo Schoonen) finale plaatsen behaald. Verder waren er nog halve finale plaatsen voor Lizzy Arts, Merle Büker en Luc Stappers.


Met vier deelnemers bij de jongens (Joost van Mierlo, Arthur van Ekert, Gijs van Lieshout, Jasper van Oudheusden) en vier deelneemsters bij de meisjes (Laura Büker, Emma Holst, Susan Verhoeven, Merle Büker) was H.A.C. ook bij de sprint goed vertegenwoordigt. Ook hier wisten Laura en Carlo de finale te halen. Verder werd er een goede prestatie geleverd door Joost, die voor het eerst onder de twaalf seconden liep.


Voor het speerwerpen bij de jongens waren de verwachtingen vooraf hoog. Ondanks een blessure, waardoor hij de wedstrijd eerder moest verlaten, wist Carlo beslag te leggen op de derde plaats in de wedstrijd. Wat hem zilver opleverde voor het Brabants kampioenschap.

 

zondag 10 juli 2016