Informatie Apparatuur

In maart 2011 heeft H.A.C. Helmond een nieuwe Elektronische Tijd installatie aangeschaft ter vervanging van de oude elektronische videotijdmeting van Imhof uit 1992. Het gaat hierbij om het “Competition Elite Package”, deze bestaat uit een Etherlynx 2000+ camera welke tot op 1/1000 van een seconde nauwkeurig kan meten, een through the lens viewer (waarmee het uitlijnen van de camera op de finishlijn geen tijdrovende klus meer is) en Radiolynx. Radiolynx is een draadloze verbinding met de starter, waardoor er geen kabelhaspels meer rondom de baan hoeven worden uitgerold. Ook de starter hoeft zijn/haar pistool niet meer in te pluggen. Daarnaast beschikken wij over een zogenaamde ACM plugin, hiermee kan de functie van de fotocellen welke normaal aan weerszijden van de finishlijn staan worden overgenomen door de camera.
Buiten de tijdwaarneming is een nieuwe windmeter gekocht van het Britse Gill, deze windmeter meet met behulp van het versturen van ultrasone signalen en voldoet aan de meest recente eisen van de IAAF. Natuurlijk mag een scorebord niet ontbreken, deze komt van Microgate uit Italië. Het betreft een MicroTab LED scorebord, hiermee kan de lopende tijd worden stil gezet bij de binnenkomst van elke deelnemer. Bovendien kunnen na de race de uitslagen één voor één direct op het scorebord worden gepubliceerd inclusief namen van de atleten.
Een andere interessante optie is de aansluiting van een monitor op onze laptop waarmee de Elektronische Tijd wordt bediend. Op deze monitor kunnen zeer kort na de finish de gelopen tijden met bijbehorende finishfoto worden weergeven. Uiteraard voldoet de apparatuur aan de door de IAAF gestelde eisen.
Met dank aan de vooruitstrevendheid van Finishlynx rekenen wij slechts 1 uur opbouwtijd.
Verder hebben we de beschikking over een tweede klok van Imhof, deze is gebaseerd op het meer voorkomende reflective systeem (omklappende magneetjes). Onze beide extra windmeters voor het verspringen, een Windmaster en een UCS/Spirit, werken volgens het oude mechanische principe.

woensdag 27 maart 2013