Medaille en PRs bij Open BK Meerkamp

 Afgelopen weekend (6&7 juni) is het Open Brabants Kampioenschap Meerkamp gehouden in Gemert. Een jaarlijks terugkerende 2-daagse meerkamp, het summum van de atletiek, waarbij ook dit jaar weer een aantal D en C junioren van HAC hebben meegedaan. In een sterk bezet deelnemersveld zijn vele PRs dit weekend verbeterd en is er ook een podiumplaats behaald.

Irene, lara, Meike en Joy deden mee bij de meisjes D, Luc en Thijs bij de jongens. Voor sommigen van hen de eerste keer dat zij aan een meerkamp deelnamen. En ieder heeft zijn eigen wedstrijd gestreden om na twee dagen voldaan de finish te halen. Er zijn vele PRs verbeted dat het ondoenlijk is om ze allemaal op te noemen. Maar de uitschieters na deze twee dagen zijn Thijs en Joy. Voor Thijs was een podiumplaats vooraf gezien al een hele uitdaging. Maar met een geweldige tijd van 3.06,02 op de afsluitende 1.000m, minder dan 3s boven zijn PR, sloeg hij nog wel even toe en klom op tot de 4e plaats in het eindklassement. Met een score van 3533 punten komt hij wel in de HAC ranglijst allertijden bij de jongens D junioren. Een eer die ook Joy te beurt is gevallen bij de meisjes (2775 punten). Joy draaide ook een hele goede meerkamp. De gehele wedstrijd was een 3e plaats op het podium niet heel ver uit het zicht. In de afsluitende 600m zette zij alles op alles. Op karakter liep Joy maar liefst 8s van haar PR tijd af en onder de 1.50. Het mocht helaas niet baten. De bronzen plaats bleef met 49 punten te kort net uit het zicht.

Ook bij de C junioren was er een goede bezetting van HAC atleten. Tygo, Tom, Sam, Daan, Isa, Claudia en Laura waren van de partij. Alleen Sam Smit moest zich vooraf geblesseerd afmelden. En ook hier zijn vele PRs gesneuveld, en dat allemaal tijdens een meerkamp. Het deelnemersveld bij de jongens was sterk, waardoor het vooraf al moeilijk zou worden een podiumplaats te halen. Op papier zou Tygo nog het dichst in de buurt moeten komen. En dat klopte dan ook. Tygo lag tot aan het laatste onderdeel op podiumkoers zowel in het algemeen klassement als voor het Brabants Kampioenschap, het opgeschoonde klassement. Door een voetblessure moest hij echter tijdens de afsluitende 1.000m opgeven en verspeelde daarmee een hele mooi eindresultaat.

De eer van het weekend gaat uit naar Isa. Doordat er een aantal sterke deelenemrs van buiten Brabant in haar categorie meededen leek het alsof Isa maar in de middenmoot meespeelde. Echter een hele goede 150m sprint (2e tijd) en verdere PR verbeteringen waren uiteindelijk goed voor een 6e plaats in het eindklassement. Voor het Brabants Kampioenschap vielen echter 3 atleten uit deze lijst weg waardoor er toch onverwacht een bronzen medaille voor Isa klaar lag. Haar 3630 punten zijn ook goed voor een plaats in de ranglijst allertijden bij de meisjes C junior

In een prachtige ambiance, goed weer en een gezellige sfeer hebben de HAC CD junioren zich van hun sportieve kant laten zien. De prestaties van onze wedstrijdateleten waren er ook naar en iedereen is tevreden naar huis gegaan.

maandag 08 juni 2015