Medailles voor HAC jeugd bij Nationale D Spelen

Gisteren zijn in Amsterdam de Nationale D Spelen gehouden. Deze wedstrijd voor de D junioren trekt al jaren de betere jeugd uit het gehele land naar het Olympisch Stadion en heeft daardoor het karakter gekregen van officieus NK voor deze categorie. Onder prachtige weersomstandigheden is op alle disciplines om de ereplaatsen gestreden of voor eigen roem. Een 8-tal atleten van HAC had zich voor deze wedstrijd gekwalificeerd. En ook dit jaar is men weer met eremetaal naar Brabant teruggekeerd.

Goud was er voor Laurens Buma bij het hoogspringen bij de 1e jaars D. Nadat er nog 4 deelnemers in de strijd waren die de 1,45m hoogte oversprongen hadden, was Laurens de enige die ook nog over 1,50m kon springen, wat hem dus de titel opleverde. Een zeer goede prestatie nadat hij in februari van dit jaar deze titel ook al bij de indoor kampioenschappen wist te behalen.

De tweede medaille van de dag werd behaald door Thijs v. Lith. Als 1e jaars D junior maakte Thijs een goede ontwikkeling door op de lange loopnummers. Zijn beste tijden werden met grote sprongen verbeterd. Voor de D Spelen koos Thijs voor de 1.000m hindernisloop, die nog zwaarder is dan de normale 1.000m. In een sterke, snelle race liep Thijs lange tijd met een tegenstander op kop. In de laatste ronde moest hij hem echter laten gaan en kon het geslagen gaatje niet meer dichten. Maar met een uitstekende finish wist hij zijn zilveren podiumplek glans te geven.

 

maandag 08 september 2014