Nederlands Record voor Lisa Cornelissen

Ondanks haar beperking traint Lisa gewoon mee met de groep C junioren, uiteraard waar nodig met aanpassingen van het trainingsschema. Ook doet zij met reguliere baanwedstrijden mee, zoals de C competitie. Tijdens de trainingen begon Lisa steeds beter te springen en ontstond het geloof dat het record van 2.78m voor haal haalbaar zou moeten kunnen zijn. Tijdens de indoorwedstrijd in Dortmund bleek al hoe. Met 3 sprongen over de 3m en 3.10m als beste was een beste prestatie ooit een feit. Helaas werd dit niet als Nederlands record erkent omdat er voor de lichamelijk gehandicapten geen indoor recordlijsten worden bijgehouden. Dat was even een teleurstelling. Maar voor korte duur. De HAC Openingswedstrijd kwam eraan. En ook hier lukte het weer. Een sprong van 3.17m werd vastgelegd en aangevraagd. Na enig beraad bij de Atletiek Unie is nu haar sprong officieel als Nederlands Record erkent. Zie de pagina van de AU Nederlands Records vrouwen TF37.

Naast HAC traint Lisa ook bij de groep Paralympic Talenten. In juni neemt zij deel aan een internationale IPC (paralympics) wedstrijd in Berlijn. Komend weekend staat zij aan de star tbij de Open Nederlandse Kampioenschappen voor gehandicapten.

Onlangs heeft Omroep Helmond een interview met Lisa opgenomen. Uitzending hiervan is op zaterdag. Vanaf dinsdag volgende week zou het interview ook op internet en YouTube terug te vinden zijn.

Lisa is trots op haar Nederlands record, en terecht. Van harte gefeliciteerd hiermee.

 

donderdag 21 mei 2015