Stralende prestaties en vele medailles voor H.A.C. bij de Brabantse Kampioenschappen U14/U16!

Dit weekend stonden de Brabantse Kampioenschappen U14/U16 op het programma in het zonovergoten Rucphen. H.A.C. was goed vertegenwoordigd met maar liefst 18 atleten. Op zaterdag beten de U14 jongens en meiden het spits af, gevolgd door de U16 op zondag. Het was een succesvol weekend voor H.A.C., met een oogst van maar liefst 10 medailles: 3 gouden, 2 zilveren en 5 bronzen. Daarnaast waren er veel persoonlijke records (PR's) wat het toernooi tot een groot succes maakte!

Zaterdag – U14 Jongens en meiden
De jongens en meiden van U14 trapten de kampioenschappen af met sterke prestaties.
Het U14-meidenteam begon het toernooi sterk en pakte meteen de eerste gouden medaille. Noëlle, Anniek, Amber en Pixie liepen de 4x60 meter estafette in een indrukwekkende tijd van 32,49 seconden, waarmee ze niet alleen goud veroverden, maar ook de vierde beste jaartijd van Nederland neerzetten en de concurrentie ver achter zich lieten.

Noëlle, Anniek, Amber en Pixie behalen de eerste plek bij de 4x60m.

Op de 60 meter liepen Noëlle (8,46 seconden), Sunny (8,93 seconden) en Nienke (8,91 seconden) alle drie naar een persoonlijk record (PR) en bereikten de halve finales. Noëlle plaatste zich zelfs voor de finale en eindigde op een mooie vierde plek met een tijd van 8,57 seconden. Anniek Verhappen pakte het brons op de 1000 meter met een tijd van 3:17,33, terwijl Aafke in dezelfde race een PR van 3:24,24 liep. Bij het hoogspringen zorgden Pixie en Dineo voor een spannende strijd. Dineo evenaarde haar PR met 1,35 meter, wat haar een vierde plek opleverde. Pixie sprong nog eens 5 centimeter hoger naar 1,40 meter en pakte het brons.

In het discuswerpen kwamen drie H.A.C.-atletes in actie: Noëlle, Nienke en Dineo. Dineo wist helaas slechts één geldige worp te maken van 15,45 meter, terwijl Nienke haar beste worp van 17,22 meter in haar laatste poging liet zien. Noëlle verbeterde zichzelf met een indrukwekkend PR van 22,72 meter.

Ook het verspringen was populair, met deelname van Aafke, Sunny, Dineo en Noëlle. Aafke sprong naar 3,67 meter, Sunny naar een PR van 3,95 meter, en Dineo verbrak opnieuw de grens van 4 meter met een sprong van 4,03 meter. Noëlle sprong naar 4,43 meter, wat haar opnieuw een vierde plek opleverde. De dag werd afgesloten met de 60 meter horden, waarin Amber en Pixie zich beiden wisten te kwalificeren voor de finale. Amber pakte het zilver in 10,11 seconden, terwijl Pixie de vijfde plaats behaalde.

Siem Bakels was een van de uitblinkers bij de jongens, een PR van 10,73 in de series werd vervolgd met een bronzen plak in de finale op de 80 meter in een tijd van 10,82 seconden. Hij herhaalde dit kunststukje op de 80 meter horden, waar hij met een PR van 13,45 seconden ook het brons pakte. Floris Prins liet zijn talent op de 1000 meter zien en eindigde als vijfde met een tijd van 3:16,55, terwijl hij bij het hoogspringen gelijk aan zijn persoonlijk record sprong met 1,45 meter, goed voor een vierde plaats.

Joep van der Linden imponeerde in het discuswerpen en wierp een PR van 30,00 meter, waarmee hij het goud pakte. Hij voegde daar nog brons aan toe bij het kogelstoten met een afstand van 9,35 meter.

Joep van der Linden behaalt de eerste plek bij het discuswerpen.

Bij het verspringen sprong Jesse Kriek naar een indrukwekkend PR van 4,90 meter, goed voor een zilveren medaille. Bij het verspringen kwamen ook nog Jord en Joep in actie met sprongen van 3,67 en 3,46. Jord liet zien dat hij de laatste tijd grote stappen zet bij zijn MILA-onderdelen. Met een hele mooie 3:21,20 liep hij op de 1000m een schitterend PR. Bij speerwerpen kwamen zowel Jesse als Joep nog in actie en behaalde worpen van 24,99 en 17,99.

Zondag – U16 Jongens en meiden
Op zondag was het de beurt aan de U16-atleten, en ook zij lieten hun talent zien. Lars Custers begon de dag sterk met een persoonlijk record (PR) van 12,50 seconden op de 100 meter, wat hem een plek in de halve finale opleverde. In die halve finale wist hij zijn PR verder te verbeteren naar12,47 seconden. Bij het verspringen sprong Lars naar een PR van 5,38 meter, waarmee hij net naast het podium greep en vierde werd.

De 1500 meter werd gedomineerd door Rens van Meer, die het na 1200 meter wel welletjes vond en de concurrentie op grote achterstand liep. Hij pakte het goud met een fantastische tijd van 4:28,98.

Rens van Meer behaalt de eerste plek bij de 1500m.

Bij de meisjes U16 liepen Zenn Clignett, Eline Bartels en Hedwig Tabor de 80 meter. Zowel Hedwig als Eline plaatsten zich voor de halve finale. In die halve finale liep Hedwig een PR van 11,43 seconden, maar dat was net niet genoeg voor een plek in de finale. Eline had zich afgemeld voor de halve finale omdat ze goed in vorm was bij het hoogspringen. Ze verbeterde haar seizoensbeste prestatie door over 1,45 meter te springen, wat haar een vierde plaats opleverde.

Zenn liet haar teleurstelling op de 80 meter achter zich en behaalde een PR op de 80 meter horden met een tijd van 14,26 seconden. In het verspringen sprong Hedwig naar 4,52 meter, waarmee ze op een zevende plaats eindigde.

Met 10 medailles en talloze persoonlijke records was het een uitermate succesvol weekend voor de atleten van H.A.C. Alle atleten hebben hard gestreden en lieten hun talent en doorzettingsvermogen zien. Het hele team kan terugkijken op een fantastisch weekend vol prestaties en groei!