Succesvolle competitiefinales voor de U14-teams!

U14-meiden van H.A.C. behalen vijfde plaats in landelijke A-finale!
Zaterdag 21 september 2024 was een dag waar de U14-meiden van H.A.C. al maanden naar uit hadden keken. Het bereiken van de A-finale is voor een kleine club als H.A.C. een bijzondere en unieke prestatie.
De 8 atletes, Amber, Anna, Anniek, Dineo, Nienke, Noëlle, Pixie en Robin, arriveerden vroeg, samen met ouders, broers, zussen, oma’s en vriendinnen, op de sfeervolle atletiekbaan van AV1923 in Amsterdam. Een feestelijke vlaggenparade, voorafgegaan door een brassband, luidde de openingsceremonie in, waarna de wedstrijd officieel werd geopend door Tasa Jiya, Olympisch deelneemster op de 200m en de 4x100m estafette.


Het werd een fantastische dag vol topprestaties, met als schitterend hoogtepunt een welverdiende vijfde plaats in Nederland. Dit unieke resultaat, iets wat al tientallen jaren niet is gelukt voor een team van H.A.C., vormt de kroon op een geweldig seizoen!


De dag werd sfeervol en gezellig afgesloten bij een restaurant aan het water in het idyllische Nederhorst den Berg. Een speciaal dankwoord gaat uit naar de sponsor, Slim van Wilms, die speciaal voor deze gelegenheid finale-shirtjes heeft laten drukken voor atleten en trainers: https://slimvanwilms.nl.

 

Omdat beelden meer zeggen dan woorden:

 

 

Succesvolle U14 finales jongens  

Onder een stralende zon en in speciale shirts van Slim van Wilms gingen Siem Bakels, Joep van der Linden, Jesse Kriek, Jord Kusters, Floris Prins, Tren Plooij en Arthur Dolne vol voor een goede uitslag, maar daarvoor moesten waarschijnlijk wel wat persoonlijke records worden benaderd of verbroken. 

 

Er werd begonnen met de 4x80m estafette. Joep, Arthur, Jord en Siem zetten hun beste beentje voor. Met een mooie 5e plaats was het begin al veelbelovend. De wissels waar zij hard op hebben getraind hebben daar zeker aan bijgedragen. In de loop van de dag volgden er veel goede resultaten die hoop gaven op een mooie klassering: een bijna evenaring van zijn PR op verspringen door Jesse leverde met 4.86 meter een 2e plaats overall op en veel punten voor het team. Ook Arthur sprong ver en verbeterde zijn PR! Siem gaf dit een vervolg met een PR van 13.28 op de 80 meter horden. Goed voor een 3e plaats en wederom veel punten. Ook Floris en Tren scherpten hun PR aan op de horden om zo nog meer punten binnen te harken. 

 

Na zijn topprestatie bij discus vorige week in Rucphen steeg Joep wederom boven zichzelf uit, ditmaal bij het kogelstoten. Zijn laatste poging was goed voor een afstand van 10.15m, een dik PR! Niemand kon hier aan tippen en zo was Joep op kogel de beste van de dag. Later volgde Tren, gecoachd door Joep nog met ook een mooi PR op kogel. Floris evenaarde zijn outdoor PR met een mooie 1.45m bij hoogspringen, en Tren, Floris en Jord weerden zich kranig in een sterk 600m veld. Jesse en Joep gaven elkaar weinig prijs bij speer, met een onderling verschil van maar 18cm in het voordeel van Jesse. 

 

De dag werd afgesloten met de 80 meter sprint. Hier begon Arthur direct met een PR, waarna Jesse zijn voorbeeld volgde. Als laatste kwam Siem, met een tijd van 10.87 werd hij 5e overall. Ook hier werd dus weer hard gewerkt aan een mooi puntentotaal. Wat zou er mogelijk zijn in het klassement na deze mooie dag?

 

De spanning steeg, want de organisatie had de puntentelling geblokkeerd om de eindklassering niet voortijdig cadeau te geven. Eindelijk kwam daar dan het verlossende woord: de mannen hebben zichzelf overtroffen met een 2e plaats en een ontzettend mooi puntentotaal van 5968! Super goed gewerkt door het hele team, ondersteund door veel ouders en familie! Als laatste kan een compliment voor de meegereisde trainers niet ontbreken. Ard en Stef hebben zich van begin tot eind vol ingezet om de jongens te instrueren en ondersteunen. Zij hebben zeker bijgedragen aan de mooie uitslag, bedankt!

 

maandag 23 september 2024

IMG_7879.JPEG