Zeer geslaagde Beverloop

BerverloopHalf 9 precies vertrekken vanaf HAC Helmond een tiental hardlopers voor de jaarlijkse ruim 34 km tocht naar Domein De Bever in België. De weersomstandigheden zijn ideaal: lekkere temperatuur en heel af toe een beetje motregen. De overige 70 Hac-recreanten vertrekken precies 9.15 uur in een extra lange touringcar-bus mét huischauffeur Frans, richting Geldrop om de 2e lopersgroep af te zetten voor de 20 km afstand. De atleten die naar het 12 km punt gebracht worden zwaaien hen enthousiast uit en moedigen de marathongroep hartelijk aan. De laatste busstop is voor de 8 km lopers. Het mag gezegd worden dat in deze 2 laatste groepen de mensen meedoen die in maart van dit jaar zijn beginnen te lopen bij HAC met Start to Run. Een wel heel knappe prestatie: "Chapeau dames en heren, we gaan nog heel veel genieten van jullie!"

De begeleidende fietsers sturen de atleten over een volledig autovrij parcours tussen bossen en paarse heidepracht via de Achelse Kluis, België binnen. Hier staat de man met de hamer en begint de slijtageslag. achter iedere bocht verwacht men het eindpunt te zien, maar het duurt nog eev tijd voordat het eindpunt Domein De Bever opduikt. Alle lopers komen als een harmonica samen en na het omkleden snakt men naar heerlijke koffie en stuk gebak die het bestuur aanbiedt aan alle deelnemers en assistenten zoals fietses, cineast Thomas en fotograaf Berry.

In een sfeervolle ambiance wordt druk nagepraat over ieders prestatie.

Na de groepsfoto en de speech van Dick, een warm applaus voor organisatie en een "lang zal ie leven" voor Theo, stapt iedereen tevreden in de bus om aan het weekend te beginnen.

Tot volgend jaar allemaal, en zij die helaas verhinderd waren: zorg dat je het volgend jaar erbij bent, dan gaan we met 2 extra lange bussen!

zaterdag 30 augustus 2014